99,2% kupujących poleca tego sprzedawcę

Polecam1810Nie polecam13

Zgodność z opisem
5
Koszt wysyłki
4.9
Obsługa kupującego
4.9

Producenci

Jojoba Organic olej 100% YOUR NATURAL SIDE 10 ml

Your-Natural-Side-10ml-pipeta-jojoba-2.jpg
  • promocja
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 16,14 zł 18,99 zł 16.14
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Jojoba Organic olej 100% 10 ml

Olej jojoba posiada jeden z najbardziej unikatowych składów pod względem zawartości kwasów tłuszczowych. Polecany jest do pielęgnacji zarówno cery suchej, jak i przetłuszczającej się. Świetny do cery dojrzałej, łuszczącej się, delikatnej, skłonnej do podrażnień, a także w profilaktyce przeciwstarzeniowej. Jako emolient chroni skórę przed nadmierną utratą wody. Może być stosowany także na przetłuszczający się skalp oraz w profilaktyce łupieżu czy rozstępów.

Idealny do pielęgnacji:

 • skóry suchej, odwodnionej
 • cery przetłuszczającej się,
 • skóry problemowej
 • cery mało elastycznej, z pierwszymi oznakami starzenia
 • problemowej skóry głowy, zniszczonych włosów, paznokci

Stosowanie:

● jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników
● jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
● masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne
● wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
● maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników
● maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju - najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem
● zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
● preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
● jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego.
● jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka
● jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski.

Specyfikacja produktu:

 • INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (olej jojoba nierafinowany 100%)
 • Kraj pochodzenia: Izrael
 • Postać: złoty olej o delikatnym orzechowym zapachu
 • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie
   wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć
 • Trwałość: podana na opakowaniu
 • Surowiec użyty do produkcji posiada Certyfikat Soil Association Organic

Dostępne opakowania:

 • 10 ml butelka szklana z pipetą
 • 50 ml butelka szklana z pipetą

Ciekawostki:

• Olej powstaje w wyniku tłoczenia na zimno ziaren krzewu jojoba
• Jojoba to wiecznie zielony krzew pochodzący z Ameryki Środkowej
• Od strony chemicznej olej jojoba jest w rzeczywistości wyjątkowym w swoim rodzaju płynnym woskiem, który dla ułatwienia jest nazywany olejem

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl